/   who-wear-what.com   / Crnogorski  

2019-10-17 11:21:08

Njemački maloprodajni diskontni lanac Lidl planira da u sklopu širenja poslovanja u Britaniji u tamošnje dobavljače u idućih pet godina investira 15 milijardi britanskih funta (oko 17,1 milijardu eura), objavila je ta kompanija.

Iz Lidla su poručili da planiraju uvođenje ugovora na duži rok kako bi “omogućili dodatnu stabilnost” dobavljačima i pružili im “potrebnu podršku i kapacitete za ulaganje i rast njihovog poslovanja”, javlja Poslovni dnevnik.

“Kako naše poslovanje nastavlja rast, ključno je da naši dobavljači ostanu u fokusu naših planova za rast pa se stoga obavezujemo da u njih investiramo najmanje 15 milijardi funti u idućih pet godina”, rekao je Rajan Mekdonel, glavni komercijalni direktor Lidla GB-a.

“Naše poslovanje je dobro koliko je dobro poslovanje naših dobavljača, tako da su naša ulaganja i obaveze ključni kako bismo zajamčili da oni mogu investirati i s nama se širiti”, rekao je Mekdonel.

Iz Lidla, koji u Britaniji posluje već 25 godina, poručili su da sada drže 6-postotni udio na tržištu te da “nastavljaju sa svojim ambicioznim planovima za širenje”, uključujući zacrtano otvaranje do 60 novih prodajnih mjesta u Britaniji u ovoj godini.

U junu je kompanija najavila da planira utrošiti oko 500 miliona funti za otvaranje novih trgovina širom Londona u sljedećih pet godina.

Lidl, koji je u vlasništvu njemačke maloprodajne grupe Schwarz, u Britaniji zapošljava više od 23.000 zaposlenih u svojih 770 trgovina i 13 distributivnih centara.


investitor.me
milijardi investitor godina eura lidl britaniji preko poslovanje iduih planira lidla kako
User comments