/   who-wear-what.com   / Crnogorski  

2019-10-17 12:18:55

„Албанци настављају да јачају наратив о српској мафији са севера Косова која ведри облачи, која представља реметилачки политички фактор на Космету и односима између два народа”, у видео саопштењу за Србин.инфо је изјавио председник Народног слободарског покрета (Слободари), Мирослав Паровић, коментаришући упад шиптарских специјалаца из јединице РОСУ на север јужне српске покрајине Косово и Метохију када су ухапшене две особе српске националности.

Паровић подсећа да су Албанци на КиМ на својим окупаторским изборима, који су одржани почетком октобра ове године, променили своју политичку номенклатуру на власти, па су уместо Беџета Пацолија, Рамуша Харадинаја и Хашима Тачија, ОВК терориста (такозваних: људи из шуме) дошли сада људи, неретко, са водећих светских универзитета, као што је Вјоша Османи (професор и доктор Универзитета у Питсбургу) или људи, типа Аљбин Курти, који иако су Великоалбанци, нису директно укључени у злочинима ОВК и који су као такави од студентских дана припреман за лидере албанских сеператиста.

„И шта сада Албанци раде? Појачавају наратив да на северу Космета и даље влада мафија која је учествовала,наводно, у убиству Оливера Ивановића, вршећи тиме додатни притисак на српску преговарачку позицију и државу Србију као такву”, истиче први човек Слободара додајући да са друге стране српске власти, на челу са Александром Вучићем, не увиђају да се променила ситуација на терену, те да нијсу биле у праву српске власти у Београду када су тврдиле да ће се само Харадинај прошетати до Хага, тамо дати изјаву, вратити се онда као национални херој и наставити да буде лидер Албанаца и њихов премијер, јер је он склоњен са политичке сцене.

А онда је закључио:

„Дакле, промашили су у претпоставци. И данас промашују у томе што упорно покушавају да наставе исти наратив мењајући само Харадинаја са Куртијем причајући како су Албанци и даље терористи, банда шовиниста дошла из шуме, што више не стоји. Ми се морамо реорганизовати и прегруписати, схватити да је дошло време када Запад доминатно, руши стабилократије по Европи,. Ако то не схватимо Србија ће опет бити реметилачки фактор на Балкану, у којој се власти кријући иза стабилократије спонзоришу мафију и криминалце, укључујући их у системима власти и државној самозаштити. И ако Вучић не схвати, да су се ствари промениле на регионалном и глобалном нивоу, и да се више не може да се одржи ситуација у којој један човек и једна партија одлучују за све друге и да је та ситуација лоша по све, осим за неке мале групе људи на власти, плашим се даћемо доживети националну катастрофу и да ћемо поново као крајем 20 века, када се мењао европски наратив и пао Берлински зид, бити лоши момци који нико неће више разумети.”


in4s.net ИН4С
in4s https video pogresnu igraci opasni zamenili sume ljude politiku vodis vucicuUser comments